assortiment.
Een kerstdiner, eindejaarsborrel of feest in de planning? Onze stylisten denken graag met je mee, of je nu thuis dineert met familie of een feestelijke setting zoekt voor op kantoor. We helpen met het samenstellen van de mooist gedekte dinertafel. En we geven je tips en inspiratie voor sfeervolle combinaties. Helemaal handig: we vertellen je precies hoe je de tafel dekt tijdens de feestdagen.
Bij een gezellig kerstdiner of feestelijke brunch draait het vaak om het eten. Logisch natuurlijk. Maar een stijlvol gedekte tafel bepaalt grotendeels de sfeer tijdens de feestdagen. Dat klinkt alleen vaak makkelijker dan het is. Hoe pak je dat aan? Kies eerst een thema of kleurenschema, dat brengt rust én eenheid in je styling. Start bijvoorbeeld met een mooi wit tafelkleed, een chique tafelloper of een zwarte basis. Op een rustige basis springen decoraties er prachtig uit. Kies daarna fijne details zoals glanzende glazen, uniek servies, opvallende accenten of een groot bloemstuk. Zo creëer je een sfeervolle tafel die indruk maakt.
Het kan best even puzzelen zijn om voor een grote groep een complete feesttafel met alles erop en eraan samen te stellen. Heb je hulp nodig bij je keuzes? We denken graag met je mee om een complete sfeervolle setting te realiseren bij je thuis of op kantoor tijdens de feestdagen.
Mix en match erop los. Grote wijnglazen, een tumbler als waterglas, elegante champagneflutes, alles kan tijdens de feestdagen. Zo’n combinatie kan ervoor zorgen dat de tafel er tijdens Kerst nog feestelijker uitziet. Je kunt kiezen voor één krachtige kleur die je laat terugkomen of pak eens uit met een bonte selectie decoraties. En komt er een groot gezelschap? Geen enkel probleem. We hebben ook een ruime collectie tafels en stoelen die je direct bij ons kunt huren.
Bij Broers Verhuur bestel je ook de lekkerste wijnen en bubbels voor je kerstdiner. Onderstaand een greep uit onze feestdagen assortiment. En een compleet concept kunnen we samen met onze collega’s van DCRT perfect realiseren.
Op het tafelkleed of de loper zet je eventueel eerst de onderborden neer. Daarop komen de borden voor het hoofdgerecht, voorgerecht en de soep, van groot naar klein. Bestek wordt altijd van buiten naar binnen gelegd. Dat wil zeggen: het bestek voor het voorgerecht ligt het verst naar buiten. Vorken leg je links, messen en lepels rechts. De snijkant van het mes wijst naar het bord. Het dessertbestek leg je boven het bord: de lepel met de steel naar links, de vork naar rechts. Serveer je vooraf brood? Zet dan linksboven een klein bordje neer met een broodmesje.
Bij een formele tafelsetting zet je drie glazen rechtsboven het bord. Zet ze in een driehoek: het waterglas linksonder, het rode wijnglas erboven en het witte wijnglas rechtsonder. Het servet leg je links naast het bord of gewoon op het bord, wat jij het mooist vindt. En wil je het extra netjes doen? Maak dan chique naamkaartjes, zo weet iedereen meteen waar z’n plek is.